SPELSTOF

19/12/2019

Editie #10

Manifesteren, bekendmaken en openbaren. Geen digitale middelen, terug naar het hier en nu. Elkaar laten leiden door hun eigen gedachten en innerlijke wensen. Het zichtbaar maken van iets onzichtbaars, in het kader van creatieve aantrekkingskracht.

Zes studenten van het St.Joost School of Art & Design, richting Art & Research, zette hun afdruk. Een week lang manifesteerden zij zich in de Cactus op de Tramkade in ‘s-Hertogenbosch. Hun thuisbasis om op ludieke wijze een beeldend schaakspel uit te voeren. Bij elke stap vooruit of achteruit, positief of negatief, werd er opnieuw gereageerd op een performance of stilstaand beeld dat ze gecreëerd hadden. Oldskool gedocumenteerd met een typmachine.

“Op 5 december om 12:22 is het boek opgeslagen. Op dezelfde dag om 13:59 leest een oude vrouw hier iets uit voor. Op 9 december om 10:57 neemt het karretje zijn vlucht.”

SPELSTOF bracht hen in de gelegenheid om hun creaties en performances bij elkaar te brengen. Een één-avond expositie om hun innerlijke wereld te communiceren met de buitenwereld. Met werken van: Amber Verrips, Kasper van Tol, Maurice Vanderfeesten, Gijs de Visser, Lena Stella Electa en Camil.