SOLOSOCIAL

10/04/2020

Editie #13

Makers dreigde uit beeld te raken, geraakt door omstandigheden die de wereld tot stilstand lieten komen. Een ludieke wijze om startende makers en gevestigde kunstenaars een podium te geven in een ‘nieuwe wereld’. Geboren uit het gemis van samenkomst en interactie. Gerealiseerd voor kunstenaars om uit hun schulp te kruipen en hun eigen habitat te verfilmen op inspirerende wijze. Solosocial is een manier voor de kunstenaars om de bezoekers mee te voeren in hun eigen wereld. 

SOLOSOCIAL, de eerste- volledige digitale expositie waar bezoekers te maken kregen met een diversiteit aan kunstdisciplines en kunstenaars. Het vastleggen van hun werkomgeving, een kijkje in hun kunstpraktijk. Bevlogen om hun creatieve denk- en maakprocessen inzichtelijk te maken. It’s for the world to see and notice it. 

Ongekend bracht met SOLOSOCIAL de maker naar het publiek, en het publiek naar de maker. Om kansen te zien en te creëren voor nieuwe vormen van verbinding, alles op één platform. Het aansporen tot..  en het stimuleren van nieuwe samenwerkingen en connecties. Een plek waar bezoekers comments konden achterlaten op de ingestuurde werken, het gesprek aan te gaan en hun netwerk uit te breiden.

Momenten en podiums als SOLOSOCIAL kunnen veel betekenen voor een startende maker of gevestigde kunstenaar. Zo ook voor Amber Penders. In haar geëxposeerde video wilde ze niet alleen een kijkje geven in haar werkomgeving maar ook haar werkproces en denkwijze. In haar werk maakt ze gebruikt van een eigen en bestaande beelden, omgezet in haar eigen beeldtaal en bewegend beeld. Beelden die voor haar herkenbaar en vervreemd aanvoelen, om het te combineren met gevoelens die een nieuwe werkelijkheid neerzetten. Een werkelijkheid die er altijd al is geweest maar nooit wordt gezien. Waarmee ze een nostalgische snaar wilt raken. 

Judith Naomi Kosten en Anna Kudryashova wilde graag hun unieke samenwerking in beeld brengen voor de buitenwereld. Waar ze verschillend zijn in hun manier van denken, doen en maken ontstaat er veel ruimte voor creatieve interacties die voortvloeien in performances. Zo kunnen ze zich blijven ontwikkelen en herontdekken naast hun individuele praktijk. Ze vinden het interessant om onderzoek te doen naar communicatie en menselijk contact. Waar communicatie vaak gepaard gaat met miscommunicatie, fouten en versprekingen.

Overige makers die een plek kregen op dit online podium waren: Ema Vaneková, Joep Nijsten, Timon Prosper, Kasper van Tol, Hanneke Gerrits, Dylan van der Wal, Eva van den Biggelaar, Justin R. Croes, Jelle Veldhuis, Charlotte Bol, Rob Heesbeen, Anouk Klaassen en Jerrold Saija.