LIEVELING

21/03/2019

Editie #6 

De kwetsbaarheid van de kunstenaar, in gesproken taal- live performance en visualisaties. De blootstelling aan hun persoonlijke lieveling, een eerbetoon aan iemand of iets waar ze door geïnspireerd werden. Hun favoriete schrijver, kunstenaar, illustrator, tekst, schilderij of object als relatieve vertaalslag naar hun eigen werk. 

LIEVELING, een interactieve expositie tussen exposant en het publiek. Een podium waar de exposant de mogelijkheid had om zijn verhaal te vertellen of een gerelateerde performance uit te voeren ten opzichte van het werk. Een plek waar het publiek niet alleen in contact kwam met het werk maar ook de bron. Nieuwe kennis te vergaren of delen, meer dan alleen kunst bekijken. Een stimulatie voor omgeving en sfeer, het gesprek met elkaar aan te gaan en een nieuw niveau van verdieping te creëren. Iets dat zal blijven voortleven en niet zal vergaan.

Met werken van Charlotte H.R. Bol, Tim van Iersel, Wanda Tiersma en Sophie van der Waard. De expositie was in samenwerking met de Academie voor Beeldvorming en met dank aan de Gemeente ‘s-Hertogenbosch.