LICHTWEG

02/10/2020

Editie #12 / ism Stichting Stec

De weg naar licht om de duisternis te doorbreken. Opgewekt om de onzichtbaarheid te laten stralen. Dwalend op zoek tussen verbindingen die onze waarneming scherp houden.

De opzet van LICHTWEG was om kunst te tonen dat zonder lampen gezien moest worden. Het werk was het licht, anders dan de white cube taferelen waarbij de ruimte zorgt voor het licht. Een licht(e) weg naar Lichtweg, kunst was het licht en het licht was de kunst.

LICHTWEG kwam tot stand door een bijzondere samenwerking tussen Ongekend en Stichting Stec. Stichting Stec is een kunstenaarsinitiatief ontstaan in Den Haag in 2008 om site specific-projecten op te zetten op wisselende locaties. Ze zijn geïnteresseerd in verbindingen maken en willen graag discussies op gang brengen, werken toetsen, bespreken maar voornamelijk ook mensen inspireren. Sinds een aantal jaar zijn ze actief in ‘s-Hertogenbosch en vanaf 2019 werkzaam als programmeur van Kunstruimte de Melkfabriek.

Stichting STeC en Ongekend hebben samen een gevarieerde groep startende makers en gevestigde kunstenaars uit binnen- en buitenland samengesteld. De werken van Anne-Marie van den Thillart, Ids van de Booren, Topp&Dubio, Christian Buyold, Ronald Bal, Maksims Kacanovs, Joan van Loon, Jim van den Berg, a Visual Conspiracy, Esra Westerburgen en Rhodé Streefkerk waren te bezichtigen van 02-10-2020 tot 04-10-2020 in de Melkfabriek.