INGEBLIKT

06/12/2018

Editie #4

Een lens als instrument om een subjectieve werkelijkheid te creëren. Een avond om op the old fashioned way verhalen, in de vorm van film, te vertellen. Door associaties in vorm en beeld, kan er een verheldering of verwarring ontstaan. Van serieus en geconcentreerd, naar luchtig en grappig en soms schokkend. In films kan het allemaal. Het kan een verbinding maken met het leven maar ook een verbinding vormen tussen mensen. De zoektocht naar intieme momenten.

INGEBLIKT werd gecreëerd met een knipoog naar vroeger. Momenten waar video’s nog in blik zaten en uit het blik werden gehaald om te bekijken. Een samenkomst waar kunststudenten uit alle richtingen van de St.Joost School of Art & Design bij elkaar konden komen om hun werk te delen en elkaar te inspireren. Het staat voor het moment dat iedere bezoeker binnen is, de deur op slot gaat en geniet van wat er te zien is. 

Er was een verscheidenheid aan films te zien. Mediums als illustratieve animaties- grafische animaties- videokunst- en beeldende videokunst kwamen voorbij. Alle vormen en mediums hadden hun eigen verhaal, waarbij ONGEKEND de makers een podium gaf. Er werd een tribune gebouwd voor het publiek om de films te bekijken, die gebeamd werden op een wit doek. Om een extra laag toe te voegen aan de avond was er een abstract schaduwspel toegevoegd dat iets kon vrijgeven over de volgende film. Op deze manier konden alles films aan een stuk door worden afgespeeld.

De tribune werd mede mogelijk gemaakt door Academie voor Beeldvorming. Met dank aan de makers die te zien waren op deze avond: Jana Oddens, Malu Bekker, Rob Heesbeen, Lafayet Wieringa, Kasper van Tol, Hilde van Mierlo, Kim Willemsen, Sophie van der Waard, Iris Hendrickx, Jos Merkx en Joost Urselmann.