COLLAB COLLIDE COLLAPSE #2022

05/03/2020

Editie #11

COLLAB, COLLIDE, COLLAPSE: PART 2. Groot, groter, grootst door het enorme succes van de eerste editie. Prosperiteit op het gebied van groei en kennis om de band tussen kunst generaties te versterken en behouden. Nieuwe samenwerkingen tussen kunststudenten en de gevestigde kunstenaars  binnen ‘s-Hertogenbosch. Waar experiment en dialoog centraal staan en ze gedurende drie maanden op een beeldende manier antwoord probeerden te vinden op filosofische vragen als: Wat maken we? Waarom maken we? Wat is ‘maken’ eigenlijk? En hoe maken we?

Na de eerste editie bleek er veel animo te zijn, zowel vanuit eerdere deelnemers als nieuwe aangetrokken deelnemers om de kennisdeling te bevorderen en het kunst & cultuur klimaat in ‘s-Hertogenbosch te verbeteren. Op ludieke wijze, in de vorm van speeddates, koppelde Ongekend opnieuw de kunststudenten en de gevestigde kunstenaars aan elkaar. Om niet alleen meer mogelijkheden te bieden voor elke deelnemer om zijn/haar netwerk te vergroten maar ook om een nieuw, dynamisch proces uit te lokken. Elkaar te inspireren, stimuleren en bestuderen, om elkaars ziens- denk en maakwijze beter te leren kennen, een kijkje te nemen in de beroepspraktijk en te onderzoeken hoe alles van elkaar verschilt of juist helemaal niet. 

De gekoppelde kunstenaars hebben gedurende deze periode samengewerkt, ontdekt en naar een presentatie toegewerkt om hun eindwerk te exposeren op COLLAB, COLLIDE, COLLAPSE. De opening was wederom een groot succes met een grote verscheidenheid aan publiek waaronder kunstenaars, studenten van de academie en andere creatievelingen. In de loop van COLLAB, COLLIDE, COLLAPSE zijn er nog speciale Artist Talks georganiseerd om ook minder bekenden naar de expositie toe te trekken. Tijdens deze Artist Talks is er uitgebreid gepraat over de opgebouwde samenwerkingen, het gemaakte werk en de eigen praktijk van de individuele kunstenaars. 

COLLAB, COLLIDE, COLLAPSE is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Ongekend en het Werkwarenhuis als locatie. Met dank aan de Gemeente ‘s-Hertogenbosch en Cultuurfondsen ‘s-Hertogenbosch. De deelnemende koppels waren:

Malou van Doormaal & Wanda Tiersma
Dian van Vugt & Feline Pouwels
Marloes Vreeswijk & Wessel van de Coolwijk
Lidwien van Noorden & Rob Heesbeen
Gerard Scharn & Jim van den Heuvel
Frank Willems & Yann Vissers
Albert Vissers & Mitzi Schreuder
Raoul Wilke & Wilberg Vogel
Timon ter Avest & Daan Mulder
Eduard Linders & Justin Croes
Carlette Rijcken & Manon Jeuken
Anton Schrauwen & Charlotte Bol
Dylan van der Wal & Julie ten Broek
Myrthe Rootsaert & Esra Westerburgen
Lisetteh & Rhode Streefkerk
Shirley Welten & Rosalie van Schaijk
Karin Bonnemaijers & Anna Kudryashova
Mark Beusen & Kasper van Tol
Donata Meijer & Anouk Mensink
Mauro de Laat & Rein Rodemeier