Editie #14

Interventies in de openbare ruimte, niet om de orde te verstoren maar om ons te mengen met het Bossche publiek. Een gelegenheid om nieuwe doelgroepen aan te spreken, meer bekendheid te vergaren en op een unieke manier startende makers een openbaar, experimenteel podium te geven. Een vernieuwing voor de Bossche kunstsector, een verademing voor ons. 

MET ZONDER JAS was het overkoepelende concept waarin twee verschillende interventies plaatsvonden tijdens de Bossche Zomer. Als eerste HET WANDELEND KWARTET dat een rijdende expositie was door de straten van ‘s-Hertogenbosch om kunst weer bereikbaar te maken voor het publiek. Als tweede UITGEBROED dat een performance middag was bij de Bossche Brouwers.

HET WANDELEND KWARTET symboliseerde de terugtocht van kunst door de straten van ‘s-Hertogenbosch. Een pelgrimstocht, voortgetrokken door performance kunstenaars na een periode van stilte. Een periode van stilte waar kunst en exposities onbereikbaar waren voor kunstliefhebbers en creatievelingen maar de stilte kon worden doorbroken. Een rijdende expositie waar deelnemende exposanten op een ludieke en openbare manier hun werk mochten tentoonstellen en nieuwe contacten konden leggen. Uiteenlopende kunstdisciplines van startende makers dat een levendig, variërend beeld opleverde voor het Bossche publiek. Van fotografie tot grafische vormgeving, schilderwerk en installaties. 

Met werken van: Marco Meulenberg, Karolien van der Klein, Mike Dings, Eduard Linders, Judith Naomi Kosten en Wilbert Vogel.

UITGEBROED toonde nog nooit eerder vertoonde performances aan het publiek.. Een experiment, voor en door startende kunstenaars- jongeren- studenten om interactie aan te gaan met het Bossche Publiek. Zo reageerde Charlotte H.R. Bol op haar directe omgeving en dingen die daarin gebeurde, dat ze verwerkte in viltwerken. Harm in ‘t Groen gebruikte zijn eigen lichaam als canvas tijdens het uitvoeren van een dans en Anna Kudryashove maakte tijdens haar performance cirkels van aarde en meel om haar heen.