Editie #15 –  23/12/2021

Hoewel de wereld op vele momenten nog door elkaar geschud werd hielden wij ons sterk. Sterk om hoe dan ook kansen te creëren voor startende makers in een ‘nieuwe, digitale wereld’. Een wereld die op veel vlakken meer mogelijkheden biedt op zichtbaarheid, breder publiek en een platform om de maker naar het publiek- en het publiek naar de maker te brengen.

INGEZOOMD, een tweede digitale editie als vervolg op SOLOSOCIAL. Een event waarbij wij de videowerken van drie startende op ludieke wijze naar beeldschermen gebracht hebben. Iets dat we konden bekijken vanuit onze eigen, veilige havens maar op een bijzondere manier zorgde voor een bepaalde connectie. 

Uiteenlopende videokunsten, die in tijdsduur- vorm en inhoud werden afgewisseld. Thematieken waarin je jezelf kon herkennen of verplaatsen en in zekere zin wel een gevoelige snaar raakte. Zo had Wessel van de Coolwijk het in zijn werk over dat de toekomst digitaal is maar hijzelf bestaat in een fysieke wereld waarin hij kan proeven, ruiken en voelen. Anderzijds had Isa Verputten het over het gemis van zichzelf maar in een zoektocht naar een bepaalde kern van zichzelf erachter kwam dat ze er toch al is.

Daarnaast was INGEZOOMD ook een uitgelezen kans om de aftermovie van UITGEBROED te introduceren. UITGEBROED was een performance dag waar drie startende performance kunstenaars de interactie aangegaan zijn met het Bossche publiek, performances die nog nooit eerder in het openbaar vertoond waren. Meer hierover kun je lezen bij Editie #13, MET ZONDER JAS / BOSSCHE ZOMER X ONGEKEND.

Deelnemende kunstenaars bij INGEZOOMD waren: Wessel van de Coolwijk (De toekomst is digitaal), Isa Verputten (My affirmations to keep missing me) en Elisa Agterberg (The Human cycle of Life). Deelnemende kunstenaars bij UITGEBROED waren: Charlotte H.R. Bol, Anna Kudryashova en Harm in ‘t Groen.